In het wielerseizoen 2019 zal er op 4 verschillende niveaus getraind worden. Er is in 2016 voor deze opzet gekozen om meer recht te doen aan de wensen van de deelnemers én uiteraard om nog meer uit de trainingen te halen. Het is mogelijk om gedurende het seizoen van niveau te wisselen. Mijnfietstrainer.nl heeft hiermee een voor toerclubs uniek aanbod aan trainingen.

 • Niveau 1: Start2Bike
  De cursus die het gehele seizoen aangeboden wordt aan dames/heren die willen beginnen met wielrennen. De cursus start begin maart en wordt gegeven door Willem en/of Eveline op zaterdagen. Dit zijn gemengde groepen. Lees verder.
 • Niveau 2: Basistrainingen Wielrennen
  De cursus die gericht is op dames/heren die al wat ervaring hebben, maar waarbij de verschillende technieken nog verder aangeleerd moeten worden. Het is ook een groep waar heren/dames geplaatst worden die terug komen van een blessure en alleen op lage intensiteit kunnen trainen. Dit is een gemengde groep. Rijden met een hartslagmeter is in deze groep gewenst. Lees verder.
 • Niveau 3: Avondtrainingen dames / Avondtrainingen heren.
  Dit is de groep die aansluit op de Basistrainingen Wielrennen. Deze heren en dames hebben meer ervaring, een goede basisconditie en rijden langere afstanden (80-120 km). Daarnaast ligt hun basissnelheid hoger dan op niveau 2. De trainingen in deze groep zijn het best te vergelijken met de trainingen zoals die de afgelopen jaren gegeven zijn. Het is noodzakelijk dat de deelnemers aan deze trainingen met een hartslagmeter trainen. Lees verder dames / heren.
 • Niveau 4: Avondtrainingen dames / Avondtrainingen heren.
  Dit is de groep met renners die beschikken over een bovengemiddelde basisconditie en graag op een hogere intensiteit willen trainen. Daarnaast zijn dit de renners die langere afstanden aan kunnen (+120 km) en een hogere basissnelheid hebben. Mensen worden hier nog meer uitgedaagd om de grens op te zoeken, waarbij het gebruik van een hartslagmeter noodzakelijk is. Lees verder dames / heren.

Voor meer informatie over de verschillende niveaus klik je op de bovenstaande links.