Komend wielerseizoen zal er op 3 verschillende niveaus getraind worden. We hebben gekozen voor een mixed ‘small group’ niveau 2/3 groep, een dames en heren niveau 3- en een dames en heren niveau 4 groep. Door deze specifieke indeling kunnen we een heel passend programma aanbieden per groep met de juiste techniek- en fysieke opdrachten. Deze specifieke indeling maakt Mijnfietstrainer uniek binnen het fietsverenigingsaanbod.

De ‘small group’ is wat kleiner (maximaal 12 deelnemers in plaats van max. 17 deelnemers per groep) en trainen 8 keer in het voorjaar (april – juni), waar de andere groepen 10 trainingen hebben staan. Bij de small group is de trainer wel in staat meer aandacht te geven per deelnemer. Voor zo ver er ruimte is, is het mogelijk om gedurende het seizoen van niveau te wisselen.

De trainers zijn Mijnfietstrainer opgeleid (sommige hebben ook NTFU of NTB/KNWU trainerscursus gevolgd) en zijn zeer betrokken met het programma en de deelnemers. Lol en beleving staan bovenaan en de trainers staan ook nu weer te trappelen om een uitdagend programma aan te bieden.

  • Niveau 2/3: small group heren/dames
    Deze heren en dames fietsen meestal al enige jaren, hebben een redelijk tot goede basisconditie en rijden ook wel eens langere afstanden (70-100 km). De kruissnelheid op het vlakke ligt tussen de 26-28 km/uur. De trainingen in deze groep zijn leerzaam en uitdagend. Het is gewenst dat de deelnemers aan deze trainingen met een hartslagmeter trainen.
  • Niveau 3: dames & heren.
    Deze heren en dames hebben ruime ervaring op de racefiets, een goede basisconditie en rijden langere afstanden (80-120 km). De kruissnelheid op het vlakke ligt tussen de 26-30 km/uur. Het is noodzakelijk dat de deelnemers aan deze trainingen met een hartslagmeter trainen. Lees verder dames / heren.
  • Niveau 4: Avondtrainingen dames / Avondtrainingen heren.
    Dit is de groep met renners die beschikken over een bovengemiddelde basisconditie en graag op een hogere intensiteit willen trainen. Daarnaast zijn dit de renners die langere afstanden aan kunnen (+120 km) en een hogere basissnelheid hebben (indicatie kruissnelheid 28-34 km/uur). De deelnemers worden hier nog meer uitgedaagd om de grens op te zoeken, waarbij het gebruik van een hartslagmeter noodzakelijk is. Lees verder dames / heren.

Voor meer informatie over de verschillende niveaus klik je op de bovenstaande links.