intro | programma | kosten | klimclinics in NL | Alpe d’Huez film | Chalet Beyond


Het programma van de Klimexperience in nog in ontwikkeling, maar is in grote lijnen wel bekend. Hieronder zie je het programma van de laatste Klimexperience in 2017. Zoals je ziet veel uitdagende en mooie ritten in een superomgeving! Een groot verschil met het programma van 2019 is dat er gekozen kan worden uit een kort en lang verblijf!

Zwaarte: *** (voor beginnende wielrenners)

Het programma van de Klimexperience richtte zich in 2017 met name op mannen/vrouwen die nog geen of heel weinig wielerervaring in het hooggebergte hebben. Het zag er als volgt uit:

Woensdag 16 augustus 2017
Vanaf ongeveer 17:00 uur worden alle deelnemers welkom geheten onder het genot van een welkomstdrankje. In de avond volgt er een uitleg van het programma en een “theoretische” bespreking van fietsen in het hooggebergte.

Donderdag 17 augustus 2017
Op dag 1 gaan we na de materiaalcheck (gebeurt dagelijks vanuit veiligheidsoverwegingen) op pad voor de bijzonder mooie 1e dag. Na de afdaling vanuit Oz gaat het rechtstreeks richting Grenoble. In Sechilienne buigen we af naar het zuiden, gooien we de afdaaljasjes af en beginnen we aan de eerste klim. Dit is een heerlijke binnenkomer in dit gebied en een prima opwarmer voor wat er die dagen nog komen gaat. Bovenaan wachten we op elkaar en rijden we een prachtige route langs het Lac du Laffrey en ander moois richting onze lunchplek bij Valbonnais. Van daaruit vertrekken we richting de Col d’Ornon. Niet een echt zware klim, maar na de kilometers van vandaag voel je hem wel… Na de onvermijdelijke foto bovenop rijden we via de prachtige afdaling terug naar Allemont. De bus staat daar klaar om ons weer terug naar het Chalet te brengen!

Vrijdag 18 augustus 2017
Op de 2e dag gaan we na de  materiaalcheck richting het oosten. Na de afdaling vanuit Oz gaat het rechtstreeks naar Bourg d’Oisans. Hier verzamelen we om vervolgens richting de Galibier te fietsen. Ríchting, want we slaan al vrij snel af naar de D530 richting de Bérarde. Deze schitterende, lange beklimming kent een aantal steile passages, maar ook stukken waar het heel wat makkelijker gaat. Daar komt bij dat je door een werkelijk uitzonderlijk mooi landschap en op een heel rustige weg aan het fietsen bent (foto). Boven bij La Bérarde is er alle gelegenheid om bij te komen van de inspanning. Na de heerlijke afdaling kunnen de mensen met extra energie zich wagen aan de beklimming terug naar het chalet. Opgepast, na de inspanning van deze dag doet deze altijd net iets meer pijn. Voor degenen die zich willen sparen voor de Alpe van zaterdag zullen we uiteraard de pendelbus inzetten.

Zaterdag 19 augustus 2017
De 3e dag staat natuurlijk de beklimming van de Alpe d’Huez op het programma. We starten de dag met de bekende afdaling vanuit Oz om via een ‘vlakke’ aanloop van 11 km bij de voet van Alpe d’Huez uit te komen. Eenmaal begonnen aan de beroemde klim is het uiteraard ieder voor zich. Onderweg wordt een tijdmeting verzorgd en zijn we uiteraard aanwezig voor de nodige morele ondersteuning. Eenmaal boven staat er voor iedereen een welverdiende lunch klaar en kan er gevierd worden dat het doel is behaald. De terugweg doen we via de prachtige Balkonroute via het dorp Villard-Reculas. De liefhebbers kunnen nog een laatste col pakken door terug naar het chalet te fietsen. In de avond is er een sfeervolle, feestelijke afsluiting.

Zondag 20 augustus 2017
Vertrek na het ontbijt naar Nederland. Tenzij je natuurlijk nóg wat langer wilt blijven….


intro | programma | kosten | klimclinics in NL | Alpe d’Huez film | Chalet Beyond