Mijn Fietstrainer.nl biedt trainingsprogramma’s en clinics aan voor zowel de beginnende als meer gevorderde fietser. Voor de beginnende wielrenners wordt door de NTFU  in het voorjaar van 2019 het sportstimuleringsprogramma Start2Bike georganiseerd.

Het biedt beginnende fietsers een trainingscyclus van 4 zaterdagen aan. Aangezien de groepen van Start2Bike klein gehouden worden (max. 12 deelnemers), is  persoonlijke aandacht gegarandeerd.

Tijdens de Start2Biketrainingen wordt onder begeleiding van een gediplomeerd wielertrainer aandacht besteed aan verschillende fietstechnieken, zodat je na 4 trainingen de basisvaardigheden onder de knie hebt. Er wordt ook rekening gehouden met een verantwoorde opbouw van de trainingscyclus, zodat je op een bewuste en blessureveilige manier aan je conditie en fitheid werkt. Kortom: Start2Bike betekent gezond fietsen! Kijk voor meer informatie op www.start2bike.nl.

De Start2Biketrainingen in Zeist worden georganiseerd door Willem Blankwater en Eveline Bremmervan mijnfietstrainer.nl in samenwerking met het Rijwielpaleis Zeist en de Driebergse Toerclub.

Data waarop de trainingen gegeven worden zijn:

 • 4 zaterdagen in maart 2019 (data volgen)
 • De trainingen zijn van 9.00-12.00 uur.
 • Inschrijvingen starten vanaf 1 februari via de site van de Nederlandse Toerfietsunie, de NTFU en kosten € 37,50 (onder voorbehoud).
 • Bij inschrijving zijn deelnemers verzekerd.
 • Na afloop ontvangt men een herinneringscertificaat.

In het Start2Bikeprogramma komen o.a. de volgende zaken aan de orde:

 1. Veiligheid en afspraken onderweg
 2. Gezondheid
 3. Gedragsregels
 4. Vastklikken en losmaken
 5. Behendigheid op de fiets, o.a. bochten, remmen, staan, zitten, schakelen, posities op de fiets
 6. Kleding
 7. Eten en drinken
 8. Opbouw trainingen: warming up – specifiek gedeelte – cooling down
 9. Kleine fietsreparaties met o.a. band verwisselen
 10. En er wordt natuurlijk vooral gefietst!!!

Kijk hier voor de kosten of inschrijven.