intro | programma | kosten | klimclinics in NL | Mont Ventoux film | Chalet Beyond


Zwaarte: ***/**** (afwisselende beklimmingen, mogelijkheid tot wat langere routes)

Zaterdag 18 augustus 2018

Ontvangst in de middag vanaf ongeveer 17:00 uur met een welkomstdrankje. In de avond uitleg van het programma.

Zondag 19 augustus 2018

We beginnen de dag met een goed ontbijt en aansluitend gaan we een mooie ronde rijden rond de Ventoux. Via de Gorge de Toulourenc, Sault, Gorges de la Nesque en de Col de la Madeleine terug naar het huis. Aan het einde heb je ±115 km in de benen (dus best een forse tocht), maar ….. we nemen er lekker de tijd voor. De stop doen we in het mooie Sault, vertrekpunt van de ‘makkelijke’ kant van de Mont Ventoux. Als je 26 km klimmen makkelijk vind uiteraard…Onderweg zorgen wij voor water, sportdrank en sportrepen.

Afstand: ±115 km, ±1400 hoogtemeters

Maandag 20 augustus 2018

Op fietsdag 2 gaan we naar de noordoostkant van de Ventoux. Het wordt een ronde ‘in de buurt’ van ongeveer 65 km. Allemaal kleine cols om de benen wat rust te geven (….), met o.a. de Col de la Croix-Rouge, Col d’Ey en de Col Propriac.In de middag kan je lekker bijkomen bij het zwembad waar we een kleine snack serveren.

Afstand: ±70km, ±1000 hoogtemeters

Dinsdag 21 augustus 2018

De klap op de vuurpijl, de beklimming van de Ventoux. Het meest klassiek is de zijde van Bedoin, die gaan we dus ook doen. Vanuit onze locatie is het een heerlijk warming up route van ongeveer 15km naar start. Daar begint de 21km lange klim naar het observatoire. Op de top genieten we van de prestatie en het uitzicht. Aan de andere zijde kunnen we afdalen tot aan Malaucène. Een werkelijk schitterende afdaling over heerlijk asfalt! De liefhebber die nog wat overheeft kan ook via Sault de ronde van de Ventoux verder afmaken. De overwinning kunnen we vieren op het terras in Malaucène

Afstand: ±80km, met ±1900 hoogtemeters

Woensdag 22 augustus 2018

Vertrek na het ontbijt terug naar Nederland of langer verblijf als je gekozen hebt voor het lange verblijf.

B. Lang verblijf (7 nachten)

Woensdag 22 augustus 2018

De beklimmingen worden vandaag weer wat lichter. Aan de noordzijde is een prachtige rondtocht te fietsen via de col d’Eze, langs Vaison la Romaine en rondom de Dentelles de Montmireilles. Weer heel anders en veel glooiender dan de Ventoux zelf.

Afstand: ±80km, met ±900 hoogtemeters

Donderdag 23 augustus 2018

Zullen we de Ventoux nog een keer pakken? Ja natuurlijk! Hier geven we de keuze voor de langere, maar minder steile beklimming vanuit Sault of de zwaardere variant vanuit Malaucène die vergelijkbaar is met de Bedoin zijde. Na de 2e keer een high-five op de top dalen we af naar Bedoin. Ook hier weer een keuze, óf rustig uit fietsen in combinatie met het pakken van een terrasje bij een van de leuke Provençaalse dorpjes. Óf je tanden zetten in de korte venijnige klimmetjes bij Beaumes-de-Venise. Aan jou de keus!!!

Afstand: ±80km, met ±1900 hoogtemeters

Vrijdag 24 augustus 2018

Rustdag / zelf in te vullen.

Zaterdag 25 augustus 2018

Vertrek na het ontbijt terug naar Nederland.

Inschrijven op de Klimexperience Mont Ventoux