intro | programma | kosten | klimclinics in NL | Mont Ventoux film | Chalet Beyond


Na een jaartje te zijn weg geweest is de Mont Ventoux weer terug in ons programma. In samenwerking met Chalet Beyond bieden wij de Klimexperience Mont Ventoux aan. Belevingsfietsen met een leuke club mensen en dat onder bezielende leiding van Willem Blankwater die 100 tips & tricks kan geven over het fietsen in de bergen.

Het mooie van de Provence is dat je naast de Kale Reus ook wat minder lange en meer glooiende klimmetjes hebt waardoor je ook wat relaxter kan fietsen. De natuurpracht in de Vaucluse is echt indrukwekkend. De Mont Ventoux kun je van alle kanten beklimmen en daarnaast zijn er verschillende Gorges waar je doorheen kan fietsen.

We verblijven bij de Mas des Amerans op een paar km afstand van Malaucène. Naast het grote huis, dat uitzicht heeft op de Mont Ventoux, hebben we een aantal appartementen tot onze beschikking waardoor we plek hebben voor max. 20 personen. Vanuit het huis zorgen wij voor uitstekende catering en ontmoeten we elkaar in de gemeenschappelijke ruimte of in de tuin. Op het domein is een zwembad (10-15 meter) waar je een verfrissende duik kan nemen. Overige faciliteiten: ligstoelen, barbecue en afgesloten fietsschuur.

We bieden een kort- en een lang verblijf aan, je kan dus kiezen uit een 3- of 5-daags fietsprogramma. Op de 3e dag beklimmen we de Ventoux vanuit de meest klassieke zijde (Bedoin). De eerste 2 dagen zorgen we dat je lekker in kan fietsen met de nodige gezonde uitdagingen van lekker klimmen en mooie tochten. Gemiddelde lengte zal tussen de 70-115km. liggen met een hoogteverschil van ongeveer 1.000 – 2.000 meter per dag. Je hebt alle ruimte om je eigen klimtempo aan te houden en als je wat meer door wilt rijden kan dat ook meestal wel in overleg met de begeleiders.

Bij het lange verblijf (hele week) zijn er nog twee begeleide fietsdagen en de laatste dag mag je zelf invullen. Naast de fietsbegeleider is er in ieder geval een volgauto aanwezig (indien de groep groter is dan 12 personen). We voorzien je van water, sportdrank en sportrepen. De lunch verzorg je zelf.