www.mijnfietstrainer.nl en www.fietstrainingen.nl
staan onder leiding van Willem Blankwater

Mijn trainersdiploma heb ik in 2009 behaald bij de NTFU. Het gaat om het diploma Wielertrainer Race 3. Ik ben licentiehouder van de NTFU, wat betekent dat ik jaarlijks voldoende bijscholing volg en praktijkervaring opdoe. Daarnaast ben ik vanaf 2013 docent bij de Wieleracademie (KNWU/NTFU) en geef ik wegkapteinscursussen door het hele land.

Ik heb bewezen in staat te zijn tot

 • Het geven van trainingen
 • Het coachen van wedstrijden en/of sportieve tochten
 • Het organiseren van allerlei wieleractiviteiten
 • Het aansturen van sportkader, zoals een assistent, tijdens tochten

In het dagelijks leven heb ik veel ervaring opgedaan in het omgaan mét en leiding geven áán (groepen) volwassenen en jeugd. Deze ervaring staat garant voor een persoonlijke, duidelijke en sportieve sfeer in de trainingen, clinics, cursussen en tochten. Dit zorgt voor heel plezierige, afwisselende en uitdagende uurtjes.

Tweemaal per week ben ik bij de Driebergse Toerclub de vaste trainer aan zowel dames- als herengroepen. Daarnaast heb ik in het verleden een groep van 16 docenten en leerlingen van een scholengroep uit Zeist begeleid bij de voorbereidingen in Nederland en Frankrijk voor Alpe d’HuZes. Verder worden naast genoemde trainingen ook  (klim)clinics, individuele trainingen, Start2Bikecursussen en andere wieleractiviteiten georganiseerd. Topper is jaarlijks de Klimexperience Alpe d’Huez die het komend jaar vooral gericht is op beginnende wielrenners.

Wielerervaring heb ik met name opgedaan in recreatieve tochten en cyclosportieven zoals La Marmotte, de Dolomietenmarathon, Les Trois Ballons, de Steven Rooks Challenge, de Amstel Gold Race, de Claude Criquelion, enz. Daarnaast heb ik deelgenomen aan de acties “Klimmen tegen M(ultiple)S(clerose)” en Alpe d’HuZes, waarbij resp. de Mont Ventoux en de Alpe d’Huez meerdere malen beklommen werden.

Klimmen tegen MS

Dit alles zorgt ervoor dat er een ervaren en kundig trainer voor u staat.

Wat is mijn profiel?

 • Persoonlijke benadering (houd rekening met verschillen)
 • Motiveert en stimuleert
 • Persoonlijkheid
 • Enthousiasmeert
 • Organiseert
 • Flexibel
 • Gericht op veiligheid (voorbeeldgedrag)
 • Afwisselende didactische vaardigheden
 • Professioneel lesgever/wielertrainer