Mijn naam is Gerard Kiewiet en ik ben geboren in 1971. Mijn passie voor het fietsen is begonnen rond mij 10e. Mijn broer reed met vrienden op een mooie racefiets en deed elk jaar mee aan de ronde van Hoevelaken. Als jonger broertje wilde ik ook zo’n mooie fiets hebben. Op mijn 12e kocht ik van mijn spaargeld mijn eerste fiets. Een toerfiets met krom stuur, maar ik wilde hard fietsen en dat ging niet echt op een toerfiets. Dus na één jaar heb ik deze toerfiets weer ingeruild voor een echte racefiets. Ik werd lid bij een fietsclub in Nijkerk en begon wat tochtjes te rijden en trainde gedurende vele jaren  met een klein groepje vrienden. Om mijn broer te volgen in de wedstrijden deed ik ook mee met de ronde van Hoevelaken, waar ik bij de jeugd 3e werd.

Negen jaar geleden kwam ik in Cothen wonen en sloot me aan bij RTC Duurstede. Ik dacht met mijn jarenlange fietservaring goed te kunnen fietsen. Echter bij RTC Duurstede lagen de gemiddelde snelheden hoger dan ik gewend was. Met deze snelheden leerde ik al snel hoe het er aan toe gaat in een groep. Met twee avonden in de week trainingstochten van gemiddeld 70 km en in het weekend tochten van 100 – 180 km gecombineerd met hoge snelheden, kreeg mijn fietsniveau al snel een andere dimensie.
Naast het fietsen op de weg, ga ik in de winter met een groepje op de mountainbike het bos in om mijn conditie op peil te houden en te zorgen voor wat afwisseling. De techniek die nodig is in het bos, komt soms erg goed van pas op de weg wanneer je in een onverwachte situatie snel moet beslissen.

Een jaar geleden kreeg ik de kans via RTC Duurstede bij NTFU de opleiding tot Wielertrainer Race 2 te volgen die ik met succes heb afgerond. Ik kan nu mijn fietskennis op een uitdagende verantwoorde manier aan de (nieuwe) clubleden van RTC Duurstede overdragen en zo iedereen nog meer plezier geven in het fietsen.

Willem Blankwater was tijdens de opleiding mijn docent en begeleider en ik heb bij Eveline Bremmer stage gelopen. We hebben elkaar toen goed leren kennen wat geresulteerd heeft in een samenwerking via mijnfietstrainer.nl. Dit geeft mij tevens de mogelijkheid om me verder te ontwikkelen en ervaring op te doen als proefbekwame RACE 2-instructeur waarmee ik wil doorgroeien naar instructeur RACE 3 van KNWU/NTFU.

Mijn sportervaring

 • Zaalvoetbal, squash, hardlopen
 • Wedstrijdzwemmen, waterpolo, (>12 jaar)
 • Racefiets-ervaring vanaf 12 jaar tot heden (eigen tochten, diverse toertochten in Nederland en buitenland)
 • MTB-ervaring (eigen tochten, toertochten in binnen en buitenland)Diverse Beach-races , waaronder Hoek van Holland – Den Helder ( 130 km over strand)
 • Diverse toertochten in Limburg, Ardennen, Vogezen en hooggebergte Frankrijk, Italië waaronder twee maal met de Pim foundations de Stelvio Challenge.
 • Wegkapitein tijdens Giro Utrecht
 • Verder actief als bestuurslid bij RTC Duurstede sinds 8 jaar.

Wat is mijn profiel

 • Motiverend en stimulerend
 • Helder communicatie
 • Technisch onderlegd
 • Gericht op kennis delen
 • Enthousiast
 • Open en eerlijk
 • Flexibel
 • Oog voor veiligheid