Wielrennen in de omgeving van Nans Les Pins kun je niet vaak genoeg doen! Het is een genot om te klimmen en te dalen en je grenzen op te zoeken op de verschillende beklimmingen van de Sainte Baume. Je beklimming kun je starten vanuit Mazaugues, Nans Les Pins, Saint Zacharie, Auriol en vanuit Gemenos. Alle beklimmingen zijn tussen de 5 en 10 km lang. Aan het eind van je verblijf kun je alle beklimmingen in 1 keer doen met een eindklim vanuit Gemenos. Prachtig om jezelf daar nog eenmaal tot grote hoogte te stuwen!!!

Naast de beklimmingen van de Sainte Baume is er in de (directe) omgeving natuurlijk nog veel meer te fietsen. Hieronder zie je naast de Sainte Baume ook andere mogelijkheden. In ons huis in Nans les Pins liggen verschillende routes in de Routemap met bijbehorende beschrijvingen en kaarten. Uiteraard zijn er ook gps-routes beschikbaar en bij mijnfietstrainer (uiteraard kosteloos) op te vragen of hieronder te downloaden. Vraag mijnfietstrainer.nl zonodig om nog meer mogelijkheden! U kunt dit doen door even te bellen of te mailen.

Routes uit de Routemap ( Download pdf Routeboek)
(ook aanwezig in het huis in Nans)

Andere beschrijvingen in de omgeving

  • Rondje Galibier 2. Beklim vanuit Saint Zacharie de prachtige Col du Petit Galibier, waar boven het bord “Col de Pas de la Couelle” staat. Niks Galibier, maar deze col is dan ook niet te vergelijken met zijn grote broer. Het is wel een prachtige, niet al te lange beklimming. Bovenop is een prachtig uitzicht op de Mont Saint Victore, de berg van Cézanne. Je rijdt vanuit het huis dóór Nans les Pins over de D280 naar de D560, de weg naar naar Saint Zacharie. Een prachtige afdaling met mooie bochten! Eenmaal in het dorp aangekomen ga je in de haakse bocht naar links, RECHTSAF. Hier staat al het bord Col du Petit Galibier. Volg de weg tot bovenaan. Voor een mooi vervolg van de route kijk op de bovenstaande link naar de Garminroute. Niet altijd een even mooi wegdek, maar wel een prachtige omgeving om in te fietsen! In totaal 65 km en 1000 hoogtemeters.
  • Rondje Mont Saint Victoire. Zet de auto neer in Beaureceuil of Tholonet en fiets rechtsom over de D17 en de D57D. Je komt langs plaatsen als Puyloubier en Pourrières. Bij de laatste sla je ‘naar boven’ af op de D23 richting Rians. Hier volgt een mooie gelijkmatige klim met niet al te hoge stijgingspercentages. Vervolgens sla je af op de D10 richting Vauvenarges. Je fietst dan richting Aix en Provence waar je uiteraard richting de Cours Mirabeau fietst (centrum). Deze fiets je helemaal af en aan het eind volg je weer het bord Beaureceuil/Le Tholonet. In totaal ben je dan zo’n slordige 60 km onderweg geweest met aan het begin de reusachtige Mont Saint Victoire aan je linkerhand. Een aanrader! Overigens wordt via de link ook nog een extra lusje aangegeven, waardoor de afstand op 75 km uit komt en ook het aantal hoogtemeters toeneemt. De gps-route vanaf Nans les Pins volgt in mei 2016.
  • Rondje Gemenos. Dit rondje brengt je uiteindelijk na een prachtige route met regelmatig kort klimmen en dalen in Gemenos. Alvorens van daaruit de Sainte Baume te beklimmen, is het heerlijk om bij de fontein op het kleine dorpsplein bij de Tourist Bar wat te eten en/of te drinken. Daarna kan de 11 km lange klim naar de Col d’Espigoulier beginnen. Geniet onderweg ook even van het geweldige uitzicht…. In totaal 65 km en 750 hoogtemeters.
  • Dagje Sainte Baume. Voor de mensen die van een echte uitdaging houden is er de mogelijkheid om de Sainte Baume van meerdere kanten te beklimmen. Je rijdt dan eerste naar Mazaugues en beklimt de berg van daaruit. Zo’n 10 km klimmen met percentages tot 12%. Je daalt vervolgens af naar Nans les Pins en rijdt vervolgens door naar Saint Zacharie. In het dorp kijk je na wat terrasjes tegen de achterkant van het bord Plan d’Aups Sainte Baume aan. Deze afslag is makkelijk te missen; opletten dus! Deze beklimming staat bekend als de moeilijkste met percentages tot 13-14%. Ook deze klim is weer 10 km. Vervolgens sla je bovenop rechtsaf en daal je af naar Auriol. In Auriol houd je de weg aan naar Roquevaire om vervolgens binnendoor over de D43D uit te komen op de weg naar Gemenos. Hier volgt de laatste10 km lange beklimming van de Sainte Baume. Eenmaal boven gekomen vooral even genieten van het uitzicht op Marseille! Hierna daal je af en rijd je bovenop de Sainte Baume rechtstreeks naar de Hostellerie de Sainte Baume. Daarna kun je beginnen aan de slotafdaling naar Nans les Pins om op je eigen terras lekker bij te komen of het zwembad in te duiken! Totaal 120 km en een kleine 1800 hoogtemeters.
  • Op RouteYou vind je meer fietsroutes in de directe of minder directe omgeving van Nans Les Pins.

intro | het huis | prijzen & huurvoorwaarden | reserveringsformulier | routebeschrijving | omgeving | GPS-routes | klimaat