Het is nog onzeker of ook in het wielerseizoen 2019 een Bochtenclinic aangeboden kan worden. De accomodatie die tot nu toe werd gebruikt is niet meer beschikbaar en we zijn op zoek naar alternatieven. Mocht het lukken, dan ziet het programma er alsvolgt uit:

Onder leiding van Michel Schoenmaker, docent bij NOC/NSF en expert/leercoach bij de KNWU, gaan we het nemen van de bochten onder de loep nemen en verbeteren. Het is de verwachting dat men hier bij trainingen, clinics, Klimexperiences en tochten veel baat bij zal hebben. Het is dus een absolute aanrader!!!

De clinic wordt gegeven vanuit Zeist.Hieronder het programma:

09.00 uur: Inloop met koffie/thee

09.30 uur: Welkom en opening.

09.45 uur: Theorie –> techniek en biomechanica van de 90° vlakke asfaltbocht. We gaan uit van de meest belangrijke technische uitgangspunten: een klein frontaal oppervlak, een laag zwaartepunt, een zo hoog mogelijke snelheid en een zwaartepunt zoveel mogelijk boven het steunvlak (tussen de wielen). Deze zaken gaan we vertalen in fysiek handelen; het juist groeperen en positioneren van het lichaam op de fiets zodat we de uitgangspunten zo veel mogelijk benaderen. Dit ziet er allemaal heel ingewikkeld uit, maar met voorbeelden uit de praktijk blijkt het allemaal best mee te vallen….

10.30 uur: Praktijk –> analyse van eigen en elkaars technische vaardigheid. We starten met het analyseren van elkaar op grof-motorisch niveau = grote lichaamsdelen en spiergroepen. Daarna zoomen we in op details. Dit aan de hand van een analyseformulier en film beelden. Binnen bespreken we na afloop persoonlijke aandachtspunten.

12.00 uur Einde van de clinic

‘s Middags wordt, bij voldoende aanmelding, eenzelfde programma gevolgd vanaf 13.00 uur


Kijk hier voor de kosten of inschrijven.